Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 

Tips για ασφαλείς διακοπές με μηχανή

Submitted on
Ενότητα
Κεντρική εικόνα άρθρου

Tips για ασφαλείς διακοπές με τη μηχανή σου.

Την περίοδο των διακοπών πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν τη μηχανή ως το μεταφορικό τους μέσο. Τους παρέχει άνεση και ευκολία ειδικά αν πρόκειται να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποιο νησί. Αν λοιπόν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία και είσαι λάτρης της μοτοσυκλέτας τότε έχουμε να σου παρουσιάσουμε τα παρακάτω tipsγια την ασφαλή μετακίνηση με τη μηχανή κατά τη διάρκεια των διακοπών σου.

Το πιο σημαντικό με τη μηχανή είναι η ασφάλεια που πρέπει να αισθάνεται ο ίδιος ο οδηγός για τον εαυτό του αλλά και για τους υπόλοιπους. Αυτό που δεν πρέπει να παραλείπει σε κάθε περίσταση είναι να χρησιμοποιεί τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η οδήγηση της μηχανής πρέπει να γίνεται μόνο εάν φοράει κράνος και ο οδηγός αλλά και όποιος άλλος είναι επάνω στη μηχανή μαζί του. Ακόμα, η σωστή ένδυση αποτελεί ένα ακόμα σημείο που πρέπει να προσέξετε και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς πολλοί οδηγούν με τις σαγιονάρες ή ημίγυμνοι χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι θέτουν τον εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο.

Μερικοί επιλέγουν να μην φορέσουν κράνος καθώς αναρωτιούνται που θα το φυλάξουν όσο θα βρίσκονται στην παραλία ή όσο θα απολαμβάνουν τη βραδινή τους έξοδο. Ωστόσο, λύση υπάρχει! Όσο βρίσκεται κάποιος στην παραλία, το κράνος μπορεί να το κλειδώσει στη μηχανή ή αν δεν γίνεται αυτό μπορεί να το έχει μαζί του στην υφασμάτινη θήκη και να το αφήνει κάτω από την ομπρέλα. Το ίδιο ισχύει και για την βραδινή έξοδο που μπορεί να επιλέξει είτε να το αφήσει κλειδωμένο πάνω στη μηχανή ή να το αφήσει μέσα στο  μαγαζί σε κάποιον που εμπιστεύεται.

Ένα άλλο ζήτημα που πολλοί σκέφτονται είναι η ζέστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και γι’ αυτό θέλουν να φοράνε όσο το δυνατό λιγότερα ρούχα. Έτσι συχνά οδηγούν τη μηχανή φορώντας σαγιονάρα και κάποιο κοντομάνικο μπλουζάκι αντί για το ειδικό μπουφάν, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο ειδικά σε περίπτωση πτώσης με τη μηχανή.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Μάθετε πρώτοι για τις νέες κυκλοφορίες, τα νέα και τις προσφορές μας